Novinka v našem obchodě: zrnková káva Mary Rose
Pokud tomu nevěříte, protřete si oči. V našem obchodě s yerbou maté máme kávu! Člověk nežije jenom z yerby, a proto - díky značce Mary Rose - máme od nynějška v nabídce našeho obchodu tu nejlahodnější, čerstvě praženou, kraftovou zrnkovou kávu!
Černá, s mlékem nebo snad sladká? Jakou kávu máte nejraději?
Denně se vypije více než miliarda šálků tohoto nápoje. Někteří ji pijí hořkou, jiní sladkou, někteří s mlékem nebo chutným sirupem. Co třeba espresso, moka nebo frappé? Každý ji pije tak, jak ji má rád. Káva, a o ni právě je řeč, má své příznivce i odpůrce. Někteří lidé si bez ní nedokážou představit ráno, jiní ji pijí jen při zvláštních příležitostech. Přesto je nejoblíbenějším nápojem na světě a největší množství se jí vypěstuje v jihoamerické Brazílii*.
Zrnková káva Mary Rose - ta nejlahodnější káva pod sluncem!
V nejnovější, výrazně přepracované řadě Mary Rose se právě objevily tři zcela výjimečné druhy lahodné zrnkové kávy, 100 % arabica. Jednotlivé odrůdy pocházejí ze tří různých oblastí Brazílie - Mogiana, Cerrado a Guaxupe. Rostou na malých, uzavřených plantážích v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů. O kávovníky se zde starají zkušení pěstitelé, kteří dbají na to, aby se do produkce dostaly jen ty nejlepší plody. Po sklizni se kávové bobule suší přirozenou cestou na slunci. Ze sušených kávových plodů se získávají zelená kávová zrna, která se posílají na cestu přes oceán. Surová, nezpracovaná kávová zrna se dostávají do malé pražírny kávy na východě Polska - ve Świdniku u Lublinu. Nakonec se dostanou do rukou pražiče - mistra pražiče, který zeleným zrnkům dodá jejich konečný charakter, chuť, vůni a strukturu. Čerstvě upražená zrna Mary Rose, uzavřená v obalu, díky němuž neztratí své cenné vlastnosti, se konečně dostanou na kuchyňské pulty našich zákazníků. Výsledný nápoj se rozplývá v ústech a příjemně provoní vaši domácnost.
Káva Mary Rose pražena na omniroast
Kromě vysoké kvality, lahodné chuti a úžasně lákavé vůně se kávy Mary Rose vyznačují inovativním stupněm pražení - omniroast (omni pražení). Káva Omniroast je univerzální. Standardem je sladit pražení kávy se způsobem přípravy. Tmavě pražené kávy se obvykle vybírají do espresovačů nebo kávovarů. Světle pražené kávy jsou naopak vhodné pro alternativnější způsoby přípravy, jako je chemex nebo překapávání. Tři základní stupně pražení mají řadu přesnějších podtypů a kromě toho existuje více než tucet způsobů přípravy kávy. Pokud se ve všech těchto názvech a možnostech nevyznáte, může se vám zatočit hlava. Omniroast je řešením všech těchto problémů, protože káva pražená na tento stupeň je vhodná pro jakýkoli způsob přípravy, přičemž si zachovává své vynikající chuťové a aromatické vlastnosti.
Přestože se náš obchod specializuje na yerbu maté, věřte, že zrnková káva Mary Rose, která se právě objevila v naší nabídce, je bezkonkurenční. Zejména pro ty, kteří se ještě nerozhodli, zda chuť yerby maté je pro ně ta pravá a zároveň hledají zdravý zdroj energie. Všem doporučujeme vyzkoušet kávu Mary Rose - je vynikající!
* Statistické údaje: Mezinárodní Organizace Kávy.